blog test

Wat een intensiteit, decompression time!

Owkey, de laatste 2 maanden leek het alsof ik van de aardbol verdwenen was. Maar daar gaat (hopelijk) nu wat meer in veranderen. Wat waren die 2 maanden intens zeg! Ik heb dan ook veel te vertellen. Maar tegelijk ga ik ook een aantal dingen niet vertellen omdat de situatie dat vereist.

Blokkeer 5g met deze devices

Onlangs vroeg er iemand of ik goede anti-5G beschermingstips wist. Ik heb haar gelijk gezegd dat ik dit meteen kort en concreet in een blogberichtje ging gieten. 5G is een zeer controversieel onderwerp waar al veel inkt over gevloeid is. Er bestaan ook heel veel misverstanden rond en heel veel informatie die foutief is. Om het simpel te houden en to the point in deze context, moet je het benaderen zoals je elke andere elektromagnetische straling benadert. Ik had dit al eens eerder in het Engels opgeschreven in een 10-stappen masterplan.

SV-Message 20/12: Een van mijn twee 2021 doelen gehaald!

Yaay hallo! it’s me again! Hier zit ik dan, eind 2021 en de feestdagen komen er weeral aan. De afgelopen maanden stond mijn blogging bewust op een laag pitje. En ik ben eigenlijk het voorbije jaar niet zo erg actief geweest. Met reden. Ik had 2 grote doelen dit jaar: op professioneel vlak mijn Comptia Cloud Essentials certificaat halen. En op privé vlak mijn blog ombouwen tot een opbrengende side-gig of een bijberoepje zoals ze in het Vlaams zeggen.

Hoe ik ontsnap aan de waan van de dag.

Daar zat ik dan, na mijn lunch in een lege zaal. Totale stilte, dat opent de deuren tot mijmering en simpelweg puur genot vanwege die stilte. Dus heb ik uitzonderlijk eens een koffie gedronken. En ik weet niet wat er méér genieten was, de koffie of de stilte.

The Great Offlining: Hoe afgelopen jaar ons doet snakken naar off the grid leven

Het afgelopen jaar is er een hele hype ontstaan rond de nieuwe online manier van leven. Dat iedereen alles via het internet ging doen. Dit als gevolg van de lockdowns in grote delen van de wereld waarbij iedereen gedwongen opgesloten werd in hun eigen woning. Ook de schrijver Sonia Shah voorspelde dit,en zag zelfs dat de hype van online educatie en online werken werd doorgetrokken in alle aspecten van ons leven. En ik geef toe, voor ons digitale detox-experts, Slow Tech enthousiastelingen en anti-straling specialisten was het geen gemakkelijk jaar. Mede omdat onze boodschap geen gehoor vond, alsookdat het belangrijker was dan ooit om juist nu dat beetje offline tijd dat je had maximaal te kunnen benutten. De stille onzichtbare pandemie van burn-outs die volgde, zag ik rondom mij in alle verborgenheid een ravage aanrichten.