Na al dat geblog over klimaat, samenlevings veranderende Ideeën en een groene revolutie die aan het plaatsvinden is. Vroeg ik mij af wat voor impact dit zou hebben op wat voor jobs mensen zouden creeëren. Ik had meer dan een jaar geleden ook al een gesprek hierover met een zeer goede vriendin van mij die ik V zal noemen. Toen stond ik net aan het begin van mijn digitaal detox avontuur en had ik mijn visie zoals die toen was helemaal uitgelegd. Zij was natuurlijk zeer enthousiast en het gesprek evolueerde naar nieuwe toekomstige jobs die we beiden voor ons mentaal oog zagen opkomen. Op een moment zei ze dat ze de term Diepzielduiker had horen vallen in een gesprek met iemand anders. Het was zoals altijd met V een zeer boeiend en inspirerend gesprek. En ik besloot dat in mijn geest te laten rijpen.

Diepzielduiker?
Nu, dat is een vreemde term of beroep. Maar eigenlijk klinkt het wel zinnig. Je kan het bekijken als diep duiken in de ziel. Zo vertaalde ik de term eerst. Maar wat dieper onderzoek(pun intended) heeft me een betere mening bijgebracht. Diepzielduikers graven diep in de ziel, delen persoonlijke ervaringen met anderen om zo een brug te slaan. Ze werken vanuit heelheid en diepheid om zo tot resultaat te komen. Daneilla ziet hier zelfs 2 groepen mensen onder. Mensen die echt diep gaan in hun gevoel. En mensen die in de breedte werken via een ijzersterk, passioneel en authentiek verhaal. Diepte, authenticiteit, heelheid en passie zijn hier de kernwoorden. Het is mogelijk zelfs niet eens een beroep maar een kenmerk van de uitvoerende. Die schilder of architect of coach kan zijn.

Nu, Dit alles leidde me op een zoektocht naar andere toekomstige jobs waarvan je nu al de eerste scheuten ziet kiemen. Ik heb hieronder een lijst gemaakt van jobs waar ik een klik mee had. Een resonantie of een vibe als het ware. Wat vibed bij mij waar ik dacht van, ja dit zie ik echt wel groeien.

Urban Agriculturalists, Urban Shepherd, Urban Growers
Waarom voedsel van overal ter wereld verschepen wanneer je het vlak naast je deur kan planten. Een combinatie van een weerbare micro-farmer en gids naar de natuur gevulde kant van de stad. Deze specialisten in plant-care richten zich op tuinen van kleine schaal en stukken land die zich bevinden in ongewone plekken in de stad. Met steden die groener worden hebben we deze “Urban Shepherds” nodig om deze nieuwe ‘infrastructuur” te verzorgen.
We hebben mensen nodig die zich ontfermen over de stedelijke bijenkorven. Die ervoor zorgen dat de compostvaten goed zijn opgesteld en die kennis hebben om de verticale tuinen te onderhouden.  Groene daken kunnen de stadsomgeving verbeteren door gebouwen te isoleren tegen hitteverlies, beschermen tegen overvloedige regen, zorgen voor een betere luchtkwaliteit én zorgen voor recreatieplekken.

Rewilder
De job van de Rewilder is om de schade die mensen decennia lang hebben aangericht op het platteland om te keren en te herstellen. Dit betekent hekken wegnemen en ongebruikte of overbodige wegen opbreken, om die vervolgens te vervangen door bossen en natuurlijke omgevingen zoals het vroeger was. Natuurlijke landschappen blijven wereldwijd in ijltempo verdwijnen door over-ontwikkeling, rampen en industriële landbouw. Het is dus van kritiek belang om een grote ploeg Rewilders te hebben die ervaring in landbouw- en wildlife- management hebben. Zodat zij in staat zijn om natuur terug te doen keren in de meest geurbaniseerde, kapot ontwikkelde plekken.

Microbial balancer
De wereld van microbe is een grote focus van cutting-edge research,  die reikt van je mond tot je darmen. Een Microbial balancer is iemand die jouw eigen microbioom in evenwicht houdt. Zij verstaan de interactie met je genoom (dna), je darmflora en mondbacteriën om je gebalanceerd te houden.

Garbage Designer
Deze designers maken er hun carrière van om de kunst van upcycling te perfectioneren. Upcycling is een manier om van rommel en afgedankte spullen nieuwe kwaliteitsvolle spullen te maken. Garbage designers kijken er op toe dat dit efficiënt en succesvol verloopt. Ze creëren dingen op een manier die zeer weinig afval creeërt. Vereisten in deze job kunnen gaan van een achtergrond in materiaalontwerp tot een affiniteit met industrieel design.

Natural Scientists
Voorbeelden hiervan zijn: Een duiker die de zuurtegraad van de oceanen in koraalriffen meet, om bewijs in kaart te brengen van het veranderende klimaat en de impact op de ecosystemen.

Als landen over de hele wereld een beweging maken naar duurzame ecologische levensstijlen en milieubewuste economiën, hebben we getrainde wetenschappers nodig om onze impact te monitoren. Om de wereld rondom ons en de natuurlijke bronnen waar we van afhankelijk zijn in goede staat te houden.

Green Builders, Green Design Professionals
Adam Howland van Long Way Home gebruikt groene bouwtechnieken om gebouwen te construeren met ecologische materialen zoals aarde en gerecycleerd afval zoals banden en plastic flessen. Het resultaat is een veilig en stevig gebouw met waarde voor wat wij als afval beschouwen. Afval dat anders in rivieren belandt of verbrand wordt bij gebrek aan betere alternatieven.

water footprint managers, water quality technicians
Om te berekenen hoeveel water een bedrijf gebruikt en om manieren voor te stellen om water efficiënter te gebruiken. Professionals die waterkwaliteit meten en op basis daarvan aanbevelingen doen om de kwaliteit, puurheid en energie van water te verbeteren.

Atmospheric Water Harvesters
Een belangrijke doorbraak die tegenwoordig gerealiseerd is, gebeurt op het gebied van water vangen uit lucht. Deze ontwikkelingen worden gedaan door een nieuwe generatie van water innovators die het probleem van waterschaarste in droge of afgelegen gebieden willen oplossen.

Green engineers
Om je te helpen bepalen hoeveel energie je apparaten en machines gebruiken zijn er groene ingenieurs nodig. Zij doen voorstellen om de apparaten efficiënter te gebruiken. Ze kunnen je apparaten niet alleen herstellen maar geven je hele huis gelijk een wattage test om verliezen op te sporen. Deze mensen zie je nu al beperkt hun ronde doen.

Living roof and wall gardeners
Zij vallen in dezelfde groep als de urban growers. Ze helpen de biodiversiteit te vergroten in de stad en voorzien climate-control voor de stadsomgeving.