Af en toe is het eens tijd om wat van mijzelf in deze blog te verwerken. In feite zou dat een overwicht moeten hebben bij de meeste blogs. Maar ik hou het wat mixed up. Ik had in mijn vorige blog van Vaderschap al gezegd dat ik wat meer gevarieerde en kortere blogs ging schrijven. Dit is ondertussen verder geëvolueerd naar een setup waarbij ik grote blogs en blogs met een overkoepelend thema ga bundelen.

Ik heb de voorbije 2 jaar al flink wat bij elkaar geschreven, en niet alles is even licht verteerbaar. Vandaar dat ik de zware ga bundelen in reeksen die ik longreads ga noemen. Die zullen als link in mijn menu te vinden zijn. Dit maakt voor mijzelf ruimte vrij om een stuk lichter en ad hoc te schrijven. Terwijl ik nog steeds de mogelijkheid heb om heel diep in een onderwerp te duiken. Er liggen op dit moment 2 zo’n stukken klaar die zeer diep gaan. Dus dat is een verandering waarvan ik vanbinnen voel dat ik moet maken.  En soms moet je je gevoel volgen, zeker als de calling er heel sterk is

.

Laatst was ik in gesprek geraakt met een oude vriendin (Daisy) die zich sinds een aantal jaar geworpen heeft op het begeleiden van zelfstandige ondernemers en daarbij ook een social-media specialisatie heeft. Zij heeft de wens uitgesproken om niet meer zo afhankelijk te zijn van social media in het algemeen. ‘Going back to the basics’ noemde zij het. Nu, dat zijn dingen waar ik vanuit digital detox standpunt helemaal enthousiast van word. Ik wil haar dus zo veel mogelijk steunen bij haar missie. Dat ondernemen anno 2019 niet rond social media hoeft te draaien. Dat je ook op eigen houtje een community kan uitbouwen, op je eigen website. Een interessant weetje dat hierbij naar boven kwam is dat Facebook Pages tegenwoordig quasi 0% bereik hebben. Een betere keuze was de facebook group. Ik heb dus besloten om mijn Page op te doeken en over te stappen naar een Group. Ook ga ik binnenkort van mailing platform switchen, omdat zij mij meer vertrouwen geven.

En dan Castlefest! Oke, het lijkt alsof ik nu van de hak op de tak spring, maar ik opereer vanuit een holistisch standpunt waarbij verschillende dingen samenkomen. En ook omdat ik kwijt wil wat er mij op dit moment bezighout Vorig weekend was het Castlefest, en boy wat heb ik daarnaar gesnakt. Ons dochtertje is nu 4 maand, en dit jaar heb ik zeer weinig tijd voor mijzelf gehad. Castlefest was dan ook meer dan welkom en hoognodig om er eens tussenuit te gaan. Op het festival heb ik een healer ontmoet die mij gaat helpen om de zware periode van de voorbije 5-7 jaar voorgoed achter mij te laten. Lezers die mij al even volgen weten dat wij er een miskraam hebben opzitten. Al die heftige momenten wil ik met haar hulp nu een plaats geven. Ik ben zeer dankbaar dat ik haar heb ontmoet! De reading gaf mij letterlijk een trap in mijn kont om een authentieker en empowered leven te lijden.

Dus, af en toe moet ik eens met gevoel schrijven en dan komt dit eruit. Geen nood, ondanks alle veranderingen blijf ik ook in 2019 over digitale detox, slow tech en hoogsensitiviteit schrijven! Steven out!

Spreuk van de dag: Leer te denken met je hart en te voelen met je hoofd.