In mijn internet snuisterijen kwam ik dit tegen. Het is al van begin dit jaar. Maar het is een initiatief van een Zweeds hotel om gasten nog meer te doen genieten van hun welverdiende vakantie. Hoe doen zij dit? Door hen aan te zetten een digitale detox te doen. Doordat ze minder of niet met hun gadgets, laptops en smartphones bezig zijn, kunnen zij zich meer focussen op hun vakantie.

 Het hotel Bellora Gothenburg biedt een kamer namelijk gratis aan, aan mensen die een totale digitale detox houden. Hoe meer je op je gadgets zit, hoe hoger de rekening, tot na een half uur surfen en dan is het de volle kamerprijs. De kamerprijs hangt af van hoeveel jij op Facebook, snapchat, instagram en andere zit.

 Hoe zij dit doen is nog veel interessanter. Want het is niet zo dat kamermeiden je continue in het oog houden. Nee, zij hebben een soort van smartlamp waarmee je verbinding moet maken om te kunnen surfen. Die lamp houdt je verbinding in het oog en begint te tellen. Na een half uur is je “krediet” op en gaat die ipv wit, rood branden. Dan moet je dus de volle pot betalen.

 Hoe cool en innovatief is dat!

Dit hotel is trouwens niet het enige dat met digitale detox experimenteert. Tophotels hadden soms al een kamer waarin je het bereik volledig uit kon sluiten door een faraday kooi te activeren.  Tegenwoordig laten hotels vaak je gadgets en technologie inleveren aan de balie om een digitale detox af te dwingen. Zij voorzien soms ook digitale detox kamers die speciaal zijn ingericht om menselijk contact te verbeteren. Of ze voorzien sets van activiteiten om digitale detox te ondersteunen.

 Ook zijn er al Cafe’s die mensen belonen voor  hun telefoon links te laten liggen.Heb jij hier al mee te maken gehad? Laat het mij weten via mijn contact formulier!

Bron: Sports and travel

Andere link: Wiesergut