Oke, wie had dat ooit gedacht. Dat een kind van 6-7 maanden opvoeden zoveel tijd vrat. Ik ben de afgelopen maanden niet zo actief geweest met het bloggen als dat ik zou willen. Een hoge werkdruk en aanhoudende problemen met mijn dochtertje hebben soms zowat alle tijd opgezogen die er in een dag zat. En natuurlijk, in de winter wordt zo’n kleintje ook vaak ziek waardoor je vakantie eraan gaat. Of dan is ze weer van slag omdat wij volwassen mensen het meest belachelijke idee ooit hadden. We draaien de tijd een uurtje voor- of achteruit. Yay we gaan iedereen zijn bioritme eens flink verstoren. Ja dat lijkt mij een goed idee…not!

Ik was al absoluut gekant tegen het zomer-/winter uur omdat ik wist dat dit gewoon kei schadelijk is voor je biologie en je interne klok. Maar je beseft pas echt de impact als je een kind hebt. Onze Erinn was echt een hele week verstoord en ambetant omdat ze niet op tijd haar eten of dutjes kreeg. Plots moest zij een uur langer wachten op alles. Want de klok was een uur terug gedraaid, 3u werd plots 2 uur, terwijl je biologische klok nog steeds 3u aangaf. Dus een eetmomentje van 3u valt dan biologisch op 4u. Geloof me, een wereld van verschil!

Enfin, tussen dat en snotneuzen en diaree-pampers door kreeg ik af en toe toch nog een blog naar buiten op het werk. Wel door mij op andere momenten uit de naad te werken. Zodat ik toch even een half uurtje of een uurtje mij kon focussen op mijn schrijven.

Ondertussen hadden wij ook flinke problemen met haar slaappatroon, en we zijn te rade gegaan bij een slaapspecialiste die ons hele goeie tips gegeven heeft. Al slaapt ze ‘s nachts nog niet in lange blokken, het ter slapen gaan gaat alvast zo goed als gladde boter! Wat een verschil mensen! Voorheen moest ik haar in slaap wiegen tot ze 15 minuten later lekker zat te snorren. En dat hebben mijn spieren geweten (stijf!).

Enfin, veel vijven en zessen, ik heb nu het gros van december vakantie genomen. Zo heb ik enorm veel tijd voor mijzelf gemaakt om ein-du-lijk die broodnodige selfcare in de praktijk te brengen. Dat heb ik wel geleerd het afgelopen jaar, zelfzorg als toekomstige ouder en nadien als voltijdse ouder is ab-so-luut noodzakelijk. Wil je op zijn minst nog een beetje ‘sane’ blijven en niet helemaal wegkwijnen als persoon. Dingen doen die je plezier en rust geven, dingen waar je voldoening uit haalt en je even uit de sleur van de dag halen. Yep, it’s me time now! En daarom kan ik nu (deze maand toch) ook flink meer bloggen.

Wat dat naar volgend jaar toe gaat geven. Ik weet het niet, een beetje minder tijd zeker. Al vermoed ik dat dat steeds makkelijker gaat gaan naarmate je kind ouder word. Ouders met oudere kinderen, laat het mij weten of ik fout zit of niet.

Enfin, nu weten jullie dus waarom ik zo onregelmatig blog. Niet dat mijn hoofd heeft stilgestaan hoor. Ik krijg nog regelmatig nieuwe ideeën voor blogs, die probeer ik dan op te slaan in een tekstbestandje als to do-lijstje. Dus er komen zeker nog een paar hele goeie thought-provoking blogs aan! Ik heb ook nog minstens 1 longread klaarstaan die je diep in ‘the rabbit hole’ gaat voeren.

“This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill—the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill—you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.”

Yep ik ben de cult classic The Matrix weer aan het bekijken. De aankondiging van The Matrix 4 heeft flink wat losgemaakt bij mij. Dit is zoon heerlijke film, vol bewustzijns bommen die je laten nadenken over wat realiteit is.

De term ‘redpillen’ komt rechtstreeks hier vandaan. ‘To redpill’ beteket dat je ontwaakt uit het normale leven en de waarheid achter het gordijn aanschouwt. Een andere term betekent ‘to awaken somebody’. (niet te vergissen met ‘woke’, dat over iets heel anders gaat).

Iemand redpillen betekent iemands ogen openen naar de waarheid, ook al is die waarheid zeer hard en wereldschokkend.

Voila, nu ga ik ophouden, dit persoonlijk blogje is al flink langer geworden dan eerst gedacht. Maar als je schrijft in een flow kan dat voorvallen.