Gisteren was ik aan het scrollen op een van mijn dagelijkse websites en kwam ik een review tegen van een nog te verschijnen boek. Of beter gezegd, een vrij uitvoerige samenvatting. Het boek is van de hand van Arthur Firstenberg en heet ‘The Invisible Rainbow – A History of Electricity and Life’.  in het kort gaat het over een overzicht van de geschiedenis, van het uitvinden van elektriciteit tot nu. Hierbij worden zeer veel statistieken en onderzoeken samengelegd, En hieruit blijkt dat heel veel kan worden toegeschreven aan sensitiviteit, elektriciteit, electrosmog en draadloze straling.

De samenvatting is volledig gepost in het artikel dat ik hieronder deel maar is ook beschikbaar als pdf. En ik moet zeggen, ik ben helemaal weggeblazen. Zelfs na meer dan 5 jaar intensief onderzoek in deze materie verbaast mij de enorme reikwijdte van het probleem.

Allereerst, wat is Electrosensitiviteit? Elektrohypersensitiviteit (EHS) of stralingsgevoeligheid is het verschijnsel dat mensen last hebben van sommige elektromagnetische velden van apparaten, waarbij zij gezondheidsproblemen vertonen die kenmerkend zijn voor elektro-overgevoeligheid. In het algemeen geldt het principe:  ‘stralingsbelasting weg, klachten weg’ (al kan dit enige tijd duren).

Mensen ontwikkelen gezondheidsklachten door elektrische (E) en elektromagnetische (EM) velden (populair gezegd straling) rond apparatuur, installaties en gebruiksvoorwerpen. Dit kan zowel binnenshuis zijn als buiten.

Er zijn, zoals met alles, gradaties in de mate waarin je ES of EHS kan hebben. Kan je nog functioneren maar heb je sporadisch kleine lasten? Dan kan je spreken van Electrosensitiviteit. Sommige mensen kunnen niet meer buiten komen en dan spreek je van Hypersensitief. Meer informatie kan je vinden op
https://www.stichtingehs.nl of https://vehs.be .

Nu, wat zijn zoal symptomen hiervan?  Onderstaand tabelletje geeft een overzicht van wat tot nu toe algemeen geweten en geaccepteerd is.

 

Zoals je kan zien zijn er trouwens verschillende benamingen voor deze conditie. Microwave sickness, EHS, radiation sickness…

Nu, terug naar het boek. Dit is een pareltje van research waarbij verbanden gelegd worden die nooit eerder zijn gelegd. Ook de diepte en de reikwijdte zijn grensverleggend. De samenvatting(hier beneden te vinden op de link en pdf) is zowat 17 pagina’s lang maar is echt meer dan de moeite waard om te lezen. Ideaal dus voor diegenen die een snelle mind-download willen van de inhoud. Het is een absolute aanrader om die te lezen. Het boek zelf blijkt pas begin maart uit te komen maar men kan deze nu al bestellen via Chelseagreen. Het boek is ook als Ebook te vinden op Bol.com.

Origineel artikel(MUST READ): https://phibetaiota.net/2020/02/arthur-firstenberg-the-invisible-rainbow-a-history-of-electricity-and-life-radiation-sickness-explains-all-past-and-present-flu-outbreaks-including-wuhan-virus-and-radiation-sickness-on-cruise-shi/

De pdf versie