I am back bitches! Even laten weten dat ik nog altijd leef! 1 punt voor wie de referentie snapt. Mijn laatste blog is letterlijk van 19 april. Wow dat is dus 7 maanden geleden. Phoe zeg! Kort nadat de eerste lockdown was opgeheven heb ik besloten even een sabbat periode in te lassen om die moeilijke periode een plaats te kunnen geven. Wat was dat intens zeg! Niet wetende dat mijn beproevingen, net als die van iedereen in de halve wereld, nog lang niet ten einde zijn. Tegen de verwachtingen in is dit snel kort ziektefenomeen uitgelopen tot een slepende marteling en een aanslag op je fysieke en vooral mentale gezondheid.

Na een mini (Antwerpse) lockdown in Augustus zijn we ondertussen alweer aanbeland in de 3de lockdown, deze keer nationaal. En zelfs internationaal, want zowat half Europa zit ook thuis gevangen. Maar goed, genoeg over dit klote virus. Klagen gaat de situatie niet verbeteren.

Ik heb ondertussen een brutale en harde kans gekregen om heel fel aan mijzelf te werken. Na een waanzinnig drukke werkperiode tussen maart en mei kreeg ik even een moment om adem te happen en dan vervolgens in een loodzware periode van zelfreflectie te duikelen. Dit heeft mijn prioriteiten flink doorheen geschud mijn aandacht en focus terug op scherp gesteld en mij de mother of all kicks in the butt gegeven. Het dwong mij ook letterlijk het diepste van mijn ziel bloot te leggen en te communiceren zoals nooit tevoren. Sinds oktober is deze periode stilaan afgesloten en ben ik verwoed aan het bouwen aan de nieuwe Steven. En dit op alle mogelijke vlakken. Sporten, carrière, relatie, digital detox plannen en meer.

Want ik heb niet stilgezeten op dat vlak. Ik heb mijn presentatie nu af en weet goed welk verhaal ik wil brengen. Het lange wachten heeft dit alleen maar helderder gemaakt. In oktober en november stond zalen zoeken op de planning. Maar de nieuwe lockdown gooit hier flink wat roet in het eten. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien en te bekijken of ik het online kan organiseren.

Want online is the way to go in deze Corona tijden. En dit zal ook helaas zo blijven in onze . Alles is naar de cloud verschoven en dit heeft mij ook getriggered om als volgende stap in mijn IT-carriere een cloud certificering te halen. Dit wil ik tegen eind december rond hebben.

En om te eindigen wil ik dit even meegeven. Ik ben een verstokte VTM kijker maar toevallig stond per abuis eens Canvas op. Het was net Team Scheire op tv en die had toevallig een item over digital detox in de aflevering. We weten allemaal dat toeval niet bestaat so i stuck around 🙂 Wat een prachtige aflevering! Het ging over  kinderen die minder schermtijd wilden. En dan hebben ze via een hackaton een idee uitgewerkt tot de fast friend box. Dit natuurlijk onder begeleiding van de groep experts van Lieve Scheire.

Het ontwerp verenigde 2 dingen waar ik wild van ben: raspberry pi en digital detox. Hoe knap dat zij dit bedacht hebben en dat zij dit ook zelf in elkaar gestoken hebben. Tot het solderen toe!

Hier zie je een video samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=NOHKQSvIlmA

Hoe tof zou het zijn om als digital detox persoon zo’n apparaat te kunnen gebruiken? Dit is ideaal om samen met groepen het concept digital detox en slow tech te kunnen beoefenen.