Oke, het is tijd om eens te zeggen waar ik de voorbije maanden mee bezig ben geweest. Want het is al sinds december geleden dat jullie nog iets van mij hebben gehoord. Het is zeer zeer druk geweest. En ondanks alles moet er nog heel veel gebeuren.

Ik ben van maillijst provider veranderd, omdat ik voelde dat ik bij Mailchimp niet volledig vrij was in de mogelijkheden die ik verlangde. Huh vraag je je af? Ja hun aanbod is beperkt en zij letten ook op wat je in je mails verstuurd.  Dus heb ik nu een betere gevonden. Vandaar dat de mails er anders gaan uitzien als gewoonlijk.

Verder ben ik bezig geweest met een project om de ganse It infrastructuur van grond af aan te hervormen bij een kennis. Doel is om onafhankelijk te worden van apple cloud en daarbij het netwerk in het vakantiehuis te verbinden met het netwerk in het hoofdhuis. Dit doe ik met de gloednieuwe Wireguard vpn software die super snel en super licht draait. En dus geen hinder geeft op de internet verbinding. Waardoor je de volle snelheid kunt benutten.

De cloud bestaat uit een raspberry pi 4 waarop Nextcloudpi draait. Dit is professionele cloudsoftware van wereldniveau. Superieur aan de dingen die apple cloud en google cloud bieden. En alle data word op je eigen server opgeslagen. Via container technologie draai ik op dezelfde server ook nog pihole die advertenties blokkeert op heel het netwerk. En via diezelfde technologie draai ik ook nog een multi-room audio streaming software voor stereos en radios aan te sturen.

Wat hier nog op de planning staat is om een nas te introduceren om alle muziek te centraliseren en om een backup te fungeren voor de cloud software. Alles draait hier rond ownership van data en ownership van technologie. Zonder afhankelijk te zijn van fabrikanten voor ondersteuning of dergelijke. En dit op zon manier geïmplementeerd dat de technologie ten dienste staat van u.

Dus, als je dit leest en denkt; oh dat is wel handig en leuk. Geef mij een seintje via het contact formulier en dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Verder heb ik al gezegd dat ik hard aan het werk ben aan een presentatie. Of eerder gezegt een hele reeks presentaties die tezamen 1 visie naar voren dragen. Een paar maanden geleden had ik al uitgelegd dat het 2 verhalen gingen zijn die ik wou vertellen. Deze zijn intussen verweven tot 1 mooi coherent geheel: Traag leven in hectische tijden

Op dit moment is dat de overkoepelende naam voor 6 presentaties in 1 visie te vervatten:
Niet geleefd worden door technologie; maar beter leven met technologie
De eerste presentatie over Digital Detox staat op punt en is klaar om jou nieuwschierigheid te prikkelen.
Indien je hier meer over wilt weten, en je wilt informeren om mij voor een presentatie of workshop te laten komen. Geef mij een seintje via het contact formulier.