Onlangs was ik in gesprek met iemand over mijn blog. Ik noem ze Inne (niet haar echte naam). En het ging over jezelf en je huis beschermen tegen straling. Na een tijdje ging het onderwerp naar Shungiet en C60. Je hebt daar misschien al van gehoord. Zoniet, hier even een kleine samenvatting.

Shungiet is een speciaal gesteente dat enkel te vinden is in het Russische plaatsje Karelie. Daar is de enige mijn ter wereld. Wat hier zo speciaal aan is? Naast een hoop andere eigenschappen kan dit gesteente ook straling opvangen en neutraliseren. Dit komt door haar speciale atoomstructuur van 60 koolstof moleculen die samenhangen in een voetbal-vorm.

C60 is eigenlijk de naam van de molecule die in Shungiet zit. Je kan shungiet dus beschouwen als het gesteente dat C60 bevat naast een hoop andere spullen. En C60 is het pure spul. Enfin, zonder verder uit te wijden, want dit is een omvangrijk onderwerp. Inne vroeg waarom ik geen podcast deed. Ik geloof dat haar letterlijke woorden als volgt waren: “Echt jong, geef je geen podcasts of zo hierover?”
De vraag verraste mij enigszins. Ja ik had hier al naar gekeken uit nieuwsgierigheid om nieuwe vormen te zoeken om inhoud naar de mensen te brengen. Maar ik had het nog nooit overwogen.

En waarom ook niet?

Bij deze stuur ik de wijde wereld in dat ik open sta voor podcasts en opgenomen tafelconversaties over al de onderwerpen die mijn site hebben mogen sieren. Digital detox, slow tech, slow living, Biophilic design, straling, nature living, spiritualiteit, social media alternatieven, Web 3.0, decentraal web, fediverse en alles daartussen. Je kan altijd een berichtje in mijn inbox droppen via het contact formulier.
Bij deze laat ik even weten dat je je ook op mijn nieuwsbrief kan inschrijven onderaan mijn website (even scrollen naar onder). Of op deze pagina. En je kan mij ook volgen op Instagram om regelmatig kleine tips, bedenkingen en motivatie voorbij te zien komen. Voorts kan je mij hier altijd steunen: https://www.sv-creative.be/support