Ik heb het plan opgevat om wat kortere blogjes te schrijven tussen langere goed geresearchte stukken. Dit om het voor iedereen wat leuk te houden. En het laat mij ook toe meer te delen met jullie over wat er in mijn leven speelt. Dit berichtje is alvast een begin. En al hoewel het heel erg kort gaat zijn. Kon ik het toch niet laten schieten. Via mijn collega op het werk had ik te horen gekregen dat de kermis in Mechelen deze donderdag begonnen was. En dat ze sinds dit jaar nieuwigheden hadden. En zoals elke kermis in elke stad betaamd, komen er af en toe nieuwe attracties. Maar dat was eigenlijk niet zo heel interessant. Hij vertelde mij dat er een nieuwe 5D attractie was en een waterballen kraam. Zo eentje waar ze grote plastieke ballen vullen met lucht en waar je dan in kan stappen. En waar je dan op het water kunt dollen en proberen vooruit te raken door je helemaal suf te rennen en proberen.

Maar wat mijn oren echt deed spitsen is dat hij vermelde dat er nu prikkelarme momenten komen op de kermis. Prikkelarm… wat houd dat in dan, vroeg ik. Wel ja, voor mensen die daar gevoelig aan zijn. Dat zal dan met minder lichtjes en minder geluid zijn zeker? Ik moest onmiddelijk aan hoogsensitieven, autisten, ADD’ers, ADHD’ers en mensen met epilepsie denken. Wauw, wat een initiatief! Persoonlijk ben ik zelf in lichte mate HS(hoogsensitief) en ik heb ADD.Dan ken ik nog mensen die gevoelig zijn aan prikkels en dergelijke. En het verraste mij een beetje, omdat dit nog altijd niet heel serieus genomen word.

Hij had het ergens gezien in een krant en na wat opzoekingswerk hadden we het artikeltje al snel teruggevonden.

Dus, wanneer zijn die momenten eigenlijk? De kermis is elke dag open van 16 tot 21 uur. En vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 22 uur. Afgelopen donderdag was er dus een prikkelarm moment van 13uur tot 15 uur. Dus als je dat extrapoleert. kan je vermoeden dat het vooral tijdens de weekdagen gaat zijn. Vlak voor de echte kermis van start gaat. Dus bij deze is dit een mooi gebaar aan al die mensen die slecht tegen luide muziek, veel publiek en flikkerende lichten kunnen. Ook jullie kunnen plezier maken!