Ik had al een blogje geschreven over de gezondheidsrisico’s van draadloze straling. En dat heel wat mensen er last van hebben. Maar nu schakel ik een versnelling hoger. Momenteel wordt er heel veel gesproken over het nieuwe 5G. De kranten en de telecom-industrie slaan ons om de oren met lovende berichten over de talloze voordelen. Ze doen het uitschijnen als een wonder dat zich zal voltrekken. Een heilige entiteit waarover geen tegenspraak wordt geduld om economische redenen.

Er wordt gezegd dat de bevolking hier bijna om smeekt, om sneller internet te hebben. Maar is dat wel zo? Is dit enkel maar een eenzijdig positief verhaal? Zijn hier ook nadelen aan verbonden? Feit is dat de technologie achter 5G nooit is onderzocht geweest op risico’s of gezondheidsimpact.
Hetzelfde is trouwens waar van 4G, 3G en wifi toen deze uitgerold werden. (Nu zijn er talloze onderzoeken beschikbaar, voor diegenen die ze willen zien en vinden).

Maar er zijn dus al talloze mensen ziek van de straling die er op dit moment is. Zoals ook een inwoner van Drunen die geportretteerd is in deze fotoserie van Koen Verheijden die in diverse kranten heeft gestaan, https://www.ad.nl/binnenland/ziek-van-straling~a9f1f801/.

Ziek zijn door straling, elektrohypersensitief zijn, heeft nogal wat gevolgen voor iemands leven. Je bewegingsvrijheid wordt ingeperkt, want er is overal straling. Van gsm en wifi tot FM-straling van radio’s.  Het kan gevolgen hebben voor je baan. Het kan veel kosten met zich meebrengen om je huis af te schermen tegen straling. En je sociale leven gaat er meestal onder lijden.

Op maandag 22 oktober wordt de film Ubiquity op de tv uitgezonden. In deze film laat Bregtje van der Haak, de regisseur, het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld. Zij kunnen niet tegen de straling van o.a. zendmasten, wifi en smartphones.

Fantastisch!, denk je. Maar op welke zender zenden ze dit uit? Het is op de Nederlandse zender NPO2 om 20:55u. Oke nu denk je vast; maar dat kunnen wij toch niet bekijken?

Jawel, het zit mee in het basispakket van Telenet(zender 101) én Belgacom(zender 22). Dus er is geen reden om dit niet te missen.

Maar niet alleen deze 3 mensen hebben er last van. Zij behoren tot een groep mensen die Electrosensitief(ES) tot Electro-hyper-sensitief(EHS) zijn. Last kan je dus in gradaties hebben. En ongeveer 3 tot 5% van de totale bevolking behoort tot deze categorie. Maar vergis je niet, ook al heb je nog geen fysieke klachten, biologisch heeft dit toch zijn impact op iedereen.

Meer info vind je op de site van Turnitoff.nl

Hieronder kan je alvast de trailer bekijken. Veel kijkplezier!