Daar zat ik dan, na mijn lunch in een lege zaal. Totale stilte, dat opent de deuren tot mijmering en simpelweg puur genot vanwege die stilte. Dus heb ik uitzonderlijk eens een koffie gedronken.
En ik weet niet wat er méér genieten was, de koffie of de stilte. Maar mijn gedachten dwaalden af naar de 2 schandalen van pfos en 3M. Die mij enkel ter ore waren gekomen via horen zeggen.
Met andere woorden, mensen hebben mij verteld over die schandalen.

“Waarom is dit eigenlijk relevant, waarover gaat dit, Steven?” -hoor ik jullie denken. Wel in oktober vorig jaar heb ik de beslissing gemaakt om alle commerciële nieuwskanalen vanaf dan totaal te negeren en niet meer te bekijken. Dit wil zeggen, alle grote gazetten dus. Ik kreeg dus wel nog wereldnieuws door via alternatieve media. Sinds een dikke maand heb ik de stap gezet om ook deze kanalen fors terug te schroeven. Enkel via social media, meme’s en sociaal contact krijg ik sporadisch nog nieuws door gedruppeld.

En dit is ZO BEVRIJDEND! Je niet meer bewust zijn van de waan van de dag is heerlijk! Geen steekvlam politiek meer. Meegaan in die maalstroom maakte mij erg pessimistisch en negatief. En dit had een weerslag op mijn sociaal contact en relaties. Een nieuws-detox hielp al een heel eind. Maar de groei naar positiviteit kwam pas echt op gang na het blocken van alle nieuws, alternatief of niet. Een totale nieuws-detox dus!

En ik moet toegeven, het is best afkicken hoor, niets meer weten. Ik was vroeger de kerel die van alles op de hoogte was en alle details vanuit alle perspectieven wist. Nu ben ik bijna de kerel die van niets op de hoogte is. En dit maakt zoveel mentale energie en focus vrij. Energie die ik voor andere dingen kan gebruiken zoals persoonlijke groei. Altijd het nieuws alle dagen volgen is enorm energie-opslorpend en creëert een waas in je hoofd.

Dus daar zat ik dan met mijn koffie in een lege zaal. Genietende van de koffie, de stilte en deze gedachte. Met de haren overeind, heerlijk!