We kennen ondertussen al wel de shops, restaurantjes en bars die gespecialiseerd zijn in enkel glutenvrij, lactosevrij, vegan of bio eten. Dat is stilaan een vertrouwd beeld in de steden.
Wat we nog niet gezien hebben is een café dat alles combineert, dat volledig allergeen vrij is. En dat ook voor noten en soja. En dat nog eens vegan én stralings-arm.

Ja hoor, stralings-arm! Het bakery-café in Denventer Nederland heet Sync Ok en is bij mijn weten een van de eerste horeca zaken die én alle allergenen combineert én geen wifi aanbiedt. Daarbovenop moet je je gsm/smartphone in het zwarte doosje stoppen dat op elke tafel staat. Wat een zalig leuk idee!

Dat zwarte doosje zorgt zowel voor digitale detox als voor stralingsblokkage. En dat vind ik dat veel café’s snel moeten overnemen. Weg gsm’s en welkom fijn sociaal leven! Analoog geeft een betere dialoog.
Als kers op de taart heeft de zaak een uitgebreid aquaphonicssysteem om hun groenten en kiemen zelf te kweken. Dat is pas vooruitstrevend. Dit heb ik zelfs in geen enkele zaak gezien.

Ik vind het belangrijk dat dit voorbeeld veel meer gevolgd gaat worden. Laat dit een nieuwe golf van horeca vernieuwing vormen. Dit is belangrijk, niet alleen voor electrosensitieven. Maar ook electro-bewuste mensen zoals mij. Een volgende stap zou kunnen zijn dat men de ruimte volledig stralingsvrij zou maken. Wat een mooi initiatief! Wat een toekomst!

meer info: https://www.facebook.com/pg/SyncOkDeventer/

bron: destentor.nl