Yaay hallo! it’s me again! Hier zit ik dan, eind 2021 en de feestdagen komen er weeral aan. De afgelopen maanden stond mijn blogging bewust op een laag pitje. En ik ben eigenlijk het voorbije jaar niet zo erg actief geweest. Met reden. Ik had 2 grote doelen dit jaar: op professioneel vlak mijn Comptia Cloud Essentials certificaat halen. En op privé vlak mijn blog ombouwen tot een opbrengende side-gig of een bijberoepje zoals ze in het Vlaams zeggen.

En ik kan je melden dat slechts 1 van de 2 gelukt is. Namelijk mijn Cloud certificaat. Dit staat mij toe om alles wat met cloud te maken heeft te managen. Google cloud, Microsoft Azure, Office 365, Amazon web services en meer. Het traject was zo leerrijk! Onderdeel hiervan was ook de privé opdracht (ik berichtte er al een paar maand geleden over) om iemands netwerk om te bouwen en een cloud op te zetten. Hier heb ik ook ontzettend veel van geleerd. Waarvoor dank om die kans te krijgen!

Mijn 2de doel is helaas mislukt voor dit jaar. Ik stond effectief in de startblokken in de periode van februari tot mei, met wat coaching van een bevriende business coach. Maar tegen mei- juli realiseerde ik mij dat ik mentaal eigenlijk nog nergens stond om dit ook tot een succes te maken. Doorheen heel het jaar heb ik hier zo verschrikkelijk veel van geleerd en zo’n enorme stappen gezet in mijn denken. Als ik nu op dit jaar terugkijk schrik ik van de énorme weg die ik heb afgelegd. Het is echt dag en nacht verschil met februari.

En omdat mijn blog ook deels gaat over digital wellbeing en slim digitaal gebruik wil ik hier ook even benadrukken dat je sociale media en video media (youtube) ook slim kan gebruiken als personal development tool. En je moet dit zelfs zo gebruiken eigenlijk, niet als afleiding of entertainment, maar als tool om actief aan personal development te doen. Vandaar dat ik de term digital wellbeing ook ben gaan omarmen als beschrijvende term en digital detox bijna niet meer gebruik.

Maar om even op het praktisch voorbeeld terug te komen waar ik naartoe wilde: ik volg sinds enige tijd het youtube kanaal Sorelle Amore Finance. Zij is succesvol onderneemster en gaat uit van kernwaarden als self empowerment en financial freedom. Waarden waar ik mij onmiddellijk in kon vinden en waar ik ondertussen enorm veel waarde aan hecht. Ik zie de weg naar financiële vrijheid ook als stapsteen naar complete individuele vrijheid en soevereiniteit.

Maar soit, online media kan enorm krachtig zijn in persoonlijke ontwikkeling als je het juist gebruikt. Ik kan ook nog andere voorbeelden opnoemen maar dat gaat mijn blog te lang maken.

Als gevolg hiervan heb ik mijn side-gig strategie toch wel aardig gewijzigd. Ik heb meer opties en mogelijkheden gekregen die ik vanaf nu ga benutten. Nu mijn certificaat van de baan is heb ik eindelijk genoeg mentale ruimte om mij hier echt op toe te leggen.

Al is dit een jaar waar er niet bijzonder veel gebeurd is, toch heb ik waanzinnig veel geleerd op alle vlakken. En Ik heb de 2de helft van het jaar zelfs bewust tegen mezelf gezegd dat ik mijn fundering ging aanpakken om van bij het begin van 2022 echt te gaan knallen. En wat voor een tools heb ik ontdekt!

Brace yourself, want ipv presentaties komt er nu ook een klein e-boekje aan over hoe je parental software kan gebruiken om aan digital wellbeing te doen. Geen nood, die presentaties blijven gepland maar zijn niet meer mijn hoofddoel. Ik zal ze nog steeds doen.
Ook heb ik het verzend schema van mijn maillist aangepast, voortaan zullen nieuwe artikels geleverd worden op Dinsdag om 11u. Hou je mailbox al maar vast in de gaten!