Oke, toegegeven. Die 2 stukken over 5G zijn behoorlijk schokkend en zwaar om te verteren. Maar dit was echt wel nodig. In mijn ogen wordt dat zwaar onderschat door de bevolking. En totaal genegeerd door beleidsmakers op alle niveaus. Zeker vanaf provinciaal vlak naar nationaal/internationaal vlak. Zij luisteren enkel nog naar de industrie en worden volledig gedomineerd door lobbyisten.

Dit blogje is een probeersel van een nieuw format. Eentje dat mij toelaat om kleine blogs enkel over persoonlijke dingen te schrijven,Iin plaats van over problematiek. Wat houdt mij bezig, wat kom ik tegen in mijn leven. Dat heb ik weliswaar afgekeken van de blogger kauilapele die ik al jaren volg. Maar het is wel een goed idee vind ik.

Dus de gedachte is in mij opgekomen dat ik het afgelopen jaar heel veel problemen onder de aandacht heb gebracht. En dat mensen dat mogelijks wel eens beu kunnen worden. Men wil oplossingen en niet nog meer slecht nieuws. Empowerment, iets waar ik zeer hard achter sta. Oke ik heb ook wel wat oplossingen aangebracht, maar te weinig. Nochtans zijn die er in overvloed.

En dan kom je een link tegen over solution journalism. Kortweg, berichten en artikels over een problematiek, maar heel sterk gefocust naar een oplossing en de werkbaarheid daarvan. Dat ga ik dus het komende jaar doen. Dit zal niet beperkt blijven tot deze blog. Ik ga meer doen.

Vandaar dat ik met trots ook een aankondiging kan doen. Dit jaar ga ik samenwerken met digitaal detox-experte Christine Wittoeckx. Hoe dat er precies gaat uitzien zal ik later nog uit de doeken doen.

Ook hangen er andere samenwerkingen in de lucht met nog minstens 2 personen, Waar ik later meer over kan vertellen als deze uitgekiend zijn.

Verder kan ik zeggen dat ik een gastblog ga schrijven bij de blogster ‘Misses Lee’ als onderdeel van een serie rond ecologisch en natuurlijk leven.

Het nieuwsvak is uitgedeeld,

Veel positiviteit!