Na mijn blog over een toenemend bewustzijn rond digitale detox en de 5G berichten, voelde ik dat het tijd was om ook het 5G verhaal met een positieve schijnwerper te belichten. Het is niet allemaal doom and gloom die onontkoombaar is. Er zijn heel veel positieve geluiden te horen waarbij gemeenschappen beseffen wat er gaande is. Her en der kan je die geluiden zien in online nieuwsbronnen. Maar als je ze bij elkaar legt kan je spreken van een bewustzijnsgolf.

En dat is al wel eens nieuws waar een mens blij van wordt, niet? En deze trend kan wel eens omvangrijker zijn dan ik denk. Als slechts een klein topje van al dat nieuws mij bereikt.

Want waarom moeten wij op elke cm van Moeder aarde bliksemsnel internet hebben? Is het niet eens leuk om in een bos te lopen zonder enige verbinding? Zonder ontvangst van eender wat. Zonder straling en zonder storingen. Gewoon je helemaal verdiepen in natuur. In het nu. Connectie maken met jezelf, met de natuur. Ga eens op een bankje zitten en kijk rondom, zijn er vlinders, zijn er vogels. Probeer verschillende vogels te herkennen aan hun vogelzangen.

Geeft dat geen rust? Oké voor sommige mensen is het in het begin beangstigend om losgesneden te worden van die eindeloze vloedgolf van data. Maar ik verzeker je, eens je daardoor bent gesparteld, dan ontdek je een hele nieuwe wereld. Het is oké, je hebt facebook niet nodig, je moet niet altijd bereikbaar zijn.

Dit is de input die ik vandaag krijg, soms is het ook heerlijk om te schrijven zonder plan. Of je begint aan een blog en je geraakt in een flow die je een andere richting uitstuurt. Tegen de geplande inhoud in. Dat is wat er nu is gebeurd.

En ik bekijk het dan als een boodschap die heel erg naar buiten wilt komen. Dan moet je er gewoon mee meewandelen en zien waar het je naartoe brengt.

Dus daarom waarschuwt de raad van Europa om je kinderen te beschermen. En Australië die gsm’s van lagere scholen weert. Zelfs wetenschappers kanten zich tegen 5G. En diezelfde groep heeft 3 jaar geleden ook al een brandbrief geschreven. In Cyprus waarschuwt een officieel agentschap tegen draadloze communicatie. Wetenschapper na wetenschapper gaat hier tegen in. Ook de bevolking organiseert zich. Mensen in Eindhoven eisen dat zendmasten verplaatst worden. In Pakistan worden zendmasten verwijderd. In het Italiaanse Florence wordt wifi geweerd uit scholen. En ga zo maar door. Er is hoop! Organiseer je als je bezwaren hebt tegen 5G en wifi.