Advies rond digital wellness

We leven in een moderne maatschappij met een overvloed aan technologie. Dat kan verslavend werken voor wie regelmatig zijn smartphone checkt of het grootste deel van de dag achter het computerscherm hangt. Ben je misschien iemand die door de overvloed aan meldingen van apps, sms en email helemaal gek wordt? Dit alles kan voor veel mensen problemen geven in een of meerdere aspecten van hun leven.

Vaak uit zich dit in overprikkeling, overspanning, slaap & concentratie problemen of wrevel bij je naasten. Vooral hoogsensitieve mensen ervaren dit zo. Hierbij kan ik je helpen. Door verschillende aspecten te bekijken kunnen we samen een plan op maat opstellen. Daarbij kan het anders & gelimiteerd gebruik van computer en smartphone een centrale rol spelen. Ook vervangende activiteiten zijn een essentieel deel van de oplossing.  Zo ga je spaarzaam om met je aandacht en kan je los van de digitale wereld herconnecteren met de wereld rondom je.

   

Hulp bij technologische onafhankelijkheid

Stoort het jou ook dat Google, Facebook en de grote tech bedrijven zo een disproportionele invloed en controle hebben over jou leven. Dat elk spatje data van en rond jou word opgezogen, waardoor zij jou beter kennen dan jezelf. En dat je voor veel digitale diensten totaal afhankelijk bent van Big Tech?

   

Advies rond technology wellness

Of is al die moderne technologie wat overweldigend en krijg je het fysiek & mentaal moeilijk hiermee? Door slim gebruik kan al heel wat last snel verlicht worden. Het weglaten van technologieën zoals draadloos internet, 3G/4G, reduceren van blauw licht en aarding spelen een centrale rol. Dit kan perfect vervangen worden door bekabelde oplossingen. Het heeft zelfs meer voor als nadelen en je zult al snel gewent raken aan de nieuwe situatie.